Witte-chocolade-aardbei-cheesecake bar/truffel

Ik merk dat de zoete recepten favoriet zijn. Hier komt er dan nog maar een keer eentje. Dit recept is compleet gestolen. Who cares! Ze zijn zo lekker. Ik zal dan ook netjes de bron vermelden onderaan het recept. Geeft je gelijk de kans om nog meer van haar lekkernijen te proberen. De ingrediëntenlijst:

  • 150 gram froufrou wafels of andere vanille wafelkoekjes
  • 50 gram verse aardbeien
  • 50 gram poedersuiker
  • 250 gram naturel roomkaas
  • 1 tl vanillearoma
  • 250 gram witte chocolade (iets meer maakt het makkelijker, wat overblijft stolt wel weer en kun je altijd zo opeten)
  • 5 digestive biscuits 
Verkruimel de wafels in een kom. Er mogen best stukjes in zitten, dat is juist lekker. 
Pureer de aardbeien en meng met de poedersuiker. Doe dat in een kom en voeg de roomkaas toe. Roer dat goed door elkaar samen met de verkruimelde wafels.
Nu komt het leuke. Ik heb (in onderstaande foto) dit 'beslagje' in een platte schaal gedaan en uitgesmeerd tot de dikte van een Mars bar, maar je kunt er ook ballen van rollen. Je bent dus vrij in de vorm en de grootte van je traktatie. Zet het vervolgens in de koelkast voor minstens 2 uur. Of in de vriezer. Dat maakt het misschien nog wel makkelijker straks. 
Na het koelen smelt je de chocolade au-bain-marie (boven een zacht kokend waterbad zonder dat de schaal het water raakt). Nu kun je de ballen in de chocolade dopen en uit laten druppen. Waarna je ze op een bakpapiertje legt en ze aftopt met wat verkruimelde digestive biscuits. 
Als je geen ballen maakt, kun je de plaat in blokjes, balkjes, driehoekjes of wat jij dan ook wilt snijden. Gekker nog, steek er rondjes of een ander figuur uit. Vervolgens doe je exact het zelfde als met ballen. In de chocolade dopen, uit laten druppen, op een bakpapiertje leggen en aftoppen met kruimels.
Het makkelijkst gaat dit met 2 satéstokken. Met 2 houd je ze in bedwang, dan glijden ze er niet direct van af. En je kunt ze er eenvoudig uittrekken als je ze neerlegt. Meer gesmolten chocolade maakt het bij de laatste 'bars' eenvoudiger om ze nog onder te dompelen. Minder chocolade maakt dit lastig is mijn ervaring. 
Nu de chocolade uit laten harden en koffiezetten. Als de koffie klaar is, is de chocolade wel uitgehard. Dan kun je ze gezamenlijk nuttigen.
Je kunt ze schijnbaar wel 3 dagen bewaren in de koelkast. Misschien nog wel 1 of 2 dagen meer. Hier overleven ze het niet zolang!


Bronvermelding. Mijn favoriete kookboek van Sabine Koning: 'Cheesecake'.


Reacties